Eiwitshakes als voeding

Eiwitshakes staan tegenwoordig veel in de belangstelling, door de razend populaire eiwitdiëten. Bij de diëten worden eiwitshakes als voeding gebruikt. Deze diëten zijn zo populair, omdat de eiwitshakes al bij duizenden mensen resultaten hebben opgeleverd. De voordelen van een goede eiwitshake zijn:

  • Spiermassa blijft behouden
  • De spiermassa blijft behouden, omdat eiwitten uit eiwitshakes de energie leveranciers van spierweefsels zijn.
  • Bij de andere diëten zal de spiermassa verdwijnen, omdat er te weinig eiwitten worden opgenomen in het dieet omdat er simpelweg te weinig wordt gegeten.
  • Eiwitten zetten zich niet om in vetten, waardoor vet langzaam zal verdwijnen.
  • Eiwitten kunnen niet worden omgezet in vet, omdat de molecuul structuur van een eiwit hier niet geschikt voor is. Een goede eiwitshake zal daarom weinig koolhydraten en vetten bevatten, zodat er optimaal afgevallen kan worden.
  • Vermindert tot geen hongergevoel.
  • De eiwit zorgt er in de maag voor dat het hongergevoel gestild word, zodat er met minder moeite weinig gegeten kan worden.

Vraag voor de geschikte eiwitten shake altijd eerst informatie aan bij een gediplomeerd persoon of lees je eerst goed in. Er kan namelijk niet alleen gebruik worden gemaakt van eiwitshakes, omdat het een aanvulling is op de voeding en niet een vervanging. Eiwitshakes als voeding is wel mogelijk, maar daarvoor dient de het juiste type eiwitshake besteld te worden.
Daarbij is zijn er ook grote verschillen tussen eiwitshakes voor sporters en de eiwitshake voor afvallers. Sporters hebben namelijk meer behoefte aan vetten en koolhydraten dan de personen die deze juist kwijt moeten raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *